Ιερός Ναός των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης

Μητροπολιτικός - Καθρεδικό

  

Ο Μητροπολιτικός Ναός των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης θεμελιώθηκε το 1932 και άρχισε να χτίζεται το 1934, σε οικόπεδο που αγόρασαν γι' αυτό τον σκοπό ο Αλκιβιάδης και η Ευαγγελία Τατάκη. Σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Γ. Δραγαζίκη κι είναι ο μοναδικός σε όλη την Ελλάδα Ναός σε ρυθμό "ροτόντα μετά τρούλου" με τέσσερα ημιτρούλια.

Πριν από περίπου 6 χρόνια, ο ναός ανακαινίστηκε με δαπάνη της οικογένειας Θανάση Μαρτίνου. Ενισχύθηκε με ανθρακονήματα, οι αγιογραφίες αντικαταστάθηκαν με ψηφιδωτά του Βλάσση Τσοτσώνη ενώ την μελέτη του για τη στατική του ναού έκανε, δωρεά, ο καθηγητής του Μετσόβιου Πολυτεχνείου Κωνσταντίνος Σπυράκος.

Σήμερα ο Ναός, πλήρως ανακαινισμένος, είναι ένας από τους ωραιότερους και μεγαλοπρεπέστερους της χώρας, με κατηχητικό σχολείο, σχολή αγιογραφίας, μαθήματα πιάνου, παιδική χορωδία και θεατρική ομάδα κι άλλες δραστηριότητες. Κάθε χρόνο, στις 21 Μαϊου, οι Γλυφαδιώτες γιορτάζουν με μεγαλοπρέπεια τους ισαποστόλους προστάτες Αγίους τους με λιτάνευση της εικόνας.Πιστοί απ όλη την Αττική έρχονται στην Γλυφάδα την ημέρα εκείνη για να προσκυνήσουν το λείψανο της Αγίας Ελένης.

Δραστηριότητες - Εκδηλώσεις:

Εργαστήρια Αγιογραφίας - Χειροτεχνίας

Ποιμαντικές δραστηριότητες

Θ. Κήρυγμα - Εσπερ. Ομιλίες: Αρχιμ. Αλέξ. Ψωΐνος

Εξομολόγηση: Αρχιμ. Αλέξ. Ψωΐνος, Πρωτ. Κων/νος Μαλτέζος, Πρώτ. Ιωάννης Αρβανίτης

Κοινωνική μέριμνα

1. Συμπαράσταση ηλικιωμένων

2. Επισκέψεις ασθενών

3. Συσσίτιο καθημερινά απόρων ενοριτών

4. Γεύματα αγάπης κατά τακτά χρονικά διαστήματα

5. Ίδρυση Ιατρικής ομάδας από 10 ειδικότητες, για επισκέψεις κατ΄ οίκον σε απόρους αδελφούς μας, για εξέταση, διάγνωση και παρακολούθηση των ασθενών

6. Συγκέντρωση ρουχισμού για φυλακές και ιδρύματα

Τακτική Αιμοδοσία

Προσκυνηματικές εκδρομές

  
  
  

Διεύθυνση: Λ. Ποσειδῶνος καί Σ. Καράγιωργα.
Τηλ επικοινωνίας :210 8943.405
Iστοσελίδα: www.agioskonstantinosglyfadas.gr
email: info@agioskonstantinosglyfadas.gr