Μαρίνα Γλυφάδας Πόλη - Παραλία

  • Διαδόχου Παύλου, 166 75 Γλυφάδα
   
   
Μαρίνα Γλυφάδας

Η Μαρίνα Γλυφάδας κατασκευάστηκε από τον Δήμαρχο Σάββα Λαζαρίδη, ο οποίος, με επιχωματώσεις και μπάζωμα της ακτής, που μέχρι τότε ήταν βραχώδης, θέλησε να φτιάξει μία εναλλαγή από προβλήτες για τα σκάφη και αμμώδη παραλία, κατά τα Ευρωπαϊκά πρότυπα .Αποτελείται από τέσσερις λεκάνες μεταξύ των οποίων μεσολαβεί αμμώδης παραλία συνολικού μήκους τριών χιλιομέτρων.

Μεταξύ της Α και Β λεκάνης το μήκος της αμμουδιάς είναι περίπου 250 μέτρα, μεταξύ Β και Γ λεκάνης περίπου 150 μέτρα , μεταξύ Γ και Δ λεκάνης περίπου 300 μέτρα και μεταξύ Δ λεκάνης και ορίου της ακτής του Δήμου περίπου 350 μέτρα.

Η Μαρίνα της Γλυφάδας στο σύνολό της μπορεί να φιλοξενήσει 810 σκάφη. Πιο αναλυτικά, στην Α λεκάνη χωρούν 180 σκάφη, στη Β λεκάνη 100 σκάφη, στη Γ λεκάνη 280 σκάφη και στη Δ λεκάνη 250 σκάφη. Στις εγκαταστάσεις της βρίσκεται το κτίριο του Λιμεναρχείου και τα φυλάκια.

Εκτός από τα έσοδα που φέρνει στον Δήμο μας , η Μαρίνα σε συνδυασμό με τις παραλίες είναι ένας από τους ωραιότερους περιπάτους της Γλυφάδας, ειδικά το απόγευμα στο ηλιοβασίλεμα.Επίσης ενδείκνυται για τους ποδηλάτες και τους ερασιτέχνες ψαράδες με καλάμι. Ένα από τα ωραιότερα κομμάτια της άλλωστε είναι αυτό των επαγγελματιών αλιέων, που παραπέμπει σε κάποιο Ελληνικό νησί.

Στείλτε μήνυμα

  
  
3 ατόμα που ψήφισαν για αυτό το μέρος